Om te kunnen musiceren bij onze vereniging is het belangrijk dat de muzikanten over de juiste speeltechniek beschikken en zich een goede voorstelling kunnen maken van hoe muziek zou moeten klinken. Zowel beginnende als gevorderde muzikanten kunnen via onze vereniging een muziekopleiding volgen, met als einddoel meespelen in het Harmonieorkest.

De aspirant-leerling maakt kennis met onze vereniging door een repetitie bij te wonen van het Studieorkest. Vaak heeft hij/zij al een idee welk instrument er gekozen gaat worden en dit wordt bevestigd tijdens het eerste bezoek. Vervolgens kiest de leerling een instrument met bijbehorende muzikale opleiding. Heeft een aspirant-leerling nog geen basiskennis van muziek, dan kan eerst gestart worden met een cursus Algemene Muzikale Vorming.

De leerlingen van onze vereniging krijgen les volgens de richtlijnen van het vernieuwde HaFaBra-Raamleerplan van het Nederlands Instituut voor de Blaasmuziek. Om uiteindelijk in het Harmonieorkest te mogen meespelen wordt er opgeleid voor A- en vervolgens B-examen. In de leerfase neemt de leerling ook deel aan het Studieorkest.

Lees meer

Algemene Muzikale Vorming (AMV)
Muziekles
Muziek op school
Tarieven muziekles

Contact

Heeft u vragen over de muziekopleidingen of de orkesten, of wilt u uzelf of uw kind aanmelden voor de AMV-opleiding of muziekles dan kunt u contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar opleiding@deharmonie.org.