Dirigent Harmonieorkest: Wolbert Baars

Ons orkest staat onder leiding van Wolbert Baars.

Wolbert studeerde klassiek-slagwerk aan het conservatorium van Maastricht. In 1998 behaalde hij zijn diploma. In 2000 starte hij zijn dirigentenopleiding in Zwolle bij Tijmen Botma en voltooide deze in 2006 aan het Istituto Superiore Europeo Bandistico in Triento, Itali bij o.a. Jan Cober, Felix Hauswirth en Franco Cesarini.

Als freelance-slagwerker speelde Wolbert mee in diverse orkesten in Nederland (zoals het Nederlands Philharmonies Orkest, Het Gelders- en Het Brabants Orkest) en Duitsland (o.a. Die Dusseldorfer Symphoniker). Ook was hij gastdirigent in onder andere Duitsland, Oostenrijk, Itali en Spanje.

Wolbert heeft de volgende werkzaamheden:

Dirigeren verschillende orkesten Nederland en Duitsland
Mentor beginnende dirigenten
Docent slagwerk
Jurylid bij festivals en solisten concoursen
Klankregisseur

Wolbert Baars staat vanaf eind januari 2013 voor het Harmonieorkest.

 

Dirigent Studieorkest: Wilna Grandia

Per 1 september 2015 is Wilna Grandia de dirigent van het Studieorkest van De Harmonie. Wilna wil er met een Studieorkest een mooie muzikale periode van maken waarin het orkest meer naar buiten zal treden om hopelijk verder te kunnen groeien.

Naast het dirigeren geeft Wilna 2 dagen in de week muziek- en AMV les op een basisschool, blokfluitlessen aan huis aan kinderen en volwassenen en dirigeert ze kinder- en tienerkoor Jedaja in Ede en Veenendaal. Ook geeft zij AMV-lessen bij De Harmonie. Wilna is getrouwd en heeft 2 zoons, 2 dochters en 1 schoondochter.

Wilna: ‘Het welkom bij De Harmonie heb ik als warm ervaren. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het muzikale gehalte en de gezelligheid binnen de vereniging.’