In 2020 bestaat onze vereniging precies 100 jaar. En dat gaan we uitgebreid vieren! Zo geven we natuurlijk een concert op onze verjaardag; vrijdag 29 mei 2020. Lees alle informatie over ons jubileumjaar op de aparte website www.deharmonie.org/jubileum.

 

Foto's en verhalen gezocht!

Voor ons jubileumjaar zijn we op zoek naar (oude) foto's van de vereniging en verhalen of anekdotes over de vereniging.

De geschiedenis van De Harmonie in Ede start in 1908. In dat jaar werd het fanfarekorps De Heidebloem opgericht. De mobilisatie van 1914 zorgde voor het eind van De Heidebloem. Op 29 mei 1920 kwamen oud-leden van De Heidebloem bijeen en werd besloten een fanfarekorps op te richten. Snel na de oprichting was er de wens om van de fanfare en harmonie te maken. De naam van de fanfare werd gewijzigd in De Harmonie v/h EFC. In 1932 ontstond er een verschil van mening over de positie van dirigent Franszen en het spelen op 1 mei, de Dag van de Arbeid. Een aantal leden zegden hun lidmaatschap op en richtten kort daarna de Edesche Harmonie op.

In juni 2009 besloten De Harmonie Ede en de Edesche Harmonie weer samen verder te gaan. Beide verenigingen kampten met een terugloop van leden. En zo vormden zij na 77 jaar samen weer één vereniging.

Welk concert van onze vereniging is u altijd bijgebleven? Heeft u nog een mooi verhaal over één van onze leden? Of heeft u video's of foto's van onze concerten, optredens of andere bijzonderheden? Wij horen graag van u!

Uw beeldmateriaal of anekdotes mogen gaan over de hele geschiedenis van de vereniging, dus over De Harmonie v/h EFC, De Harmonie Ede, de Edesche Harmonie of de vereniging zoals deze nu is: De Harmonie.

Beeldmateriaal, verhalen of anekdotes kunnen worden aangeleverd via jubileumjaar2020@deharmonie.org. Wij horen ook graag of we uw foto's en verhalen mogen gebruiken tijdens onze concerten in het jubileumjaar (dit kan anoniem of met naam). Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage!